Możesz zobaczyć, jak to wyskakujące okienko zostało skonfigurowane w naszym przewodniku krok po kroku: https://wppopupmaker.com/guides/auto-opening-announcement-popups/
- FastestVPN
- How To
- Jak zsynchronizować Google Chrome
Jak zsynchronizować Google Chrome
By Michaela S. Davisa Bez komentarza 7 minut
Z tego przewodnika dowiesz się, jak w prosty sposób cofnąć synchronizację kont Google na wielu urządzeniach.

Każdy użytkownik często zapisuje strony lub witryny do późniejszego wykorzystania, dodaje kilka z nich do zakładek lub zapisuje hasła na wielu urządzeniach za pomocą konta Google Chrome.
Chociaż może się to przydać, nie jest tajemnicą, że Google gromadzi duże ilości danych. Po włączeniu funkcji Google Sync wszystkie dane są udostępniane i dostępne na wszystkich Twoich urządzeniach, z którymi masz połączenie.
Jeśli nie chcesz tego robić w ten sposób, zawsze możesz cofnąć synchronizację na niektórych urządzeniach. Ten przewodnik pokaże Ci, jak cofnąć synchronizację kont Google Chrome lub wyłączyć tę funkcję.
Spis treści
- Jak wyłączyć lub cofnąć synchronizację kont Google Chrome
- Jak cofnąć synchronizację kont Google na komputerach z systemem Windows i Mac
- Jak cofnąć synchronizację kont Google na telefonach z systemem Android i iOS
- Dlaczego użytkownicy korzystają z funkcji Google Chrome Sync?
- Użyj VPN
- Podsumowując
Jak wyłączyć lub cofnąć synchronizację kont Google Chrome
Ponieważ prawdopodobnie używasz Google Chrome na wielu urządzeniach, omówimy samouczki krok po kroku, jak wyłączyć funkcję synchronizacji w Google Chrome na wielu platformach. Najpierw zaczniemy od:
Jak cofnąć synchronizację kont Google na komputerach z systemem Windows i Mac
W tym pierwszym kroku pokażemy Ci, jak usunąć synchronizację kont Google Chrome na komputerach Windows i Mac:
Cofnij synchronizację konta Google w systemie Windows
- Otwórz przeglądarkę Google Chrome i kliknij trzy pionowe kropki w prawym górnym rogu ekranu.
- Kliknij na „Ustawienia”.

- Teraz w następnym oknie kliknij „wyłączać” tuż obok Twojego identyfikatora Gmaila.


- Gdy zostaniesz poproszony o potwierdzenie, kliknij „wyłączać"Lub"Wyczyść i kontynuuj".
Aby zarządzać ustawieniami synchronizacji Google w systemie Windows
Teraz, na wszelki wypadek, jeśli są pewne rzeczy, których nie chcesz cofnąć synchronizacji, kliknij przycisk „Synchronizacja i usługi Google" pod "Ty i Google” strona. Kliknij "Dostosuj synchronizację”, a następnie zaznacz lub odznacz wszystko, co chcesz zachować dzięki funkcji synchronizacji na wszystkich swoich urządzeniach.
Wyłącz synchronizację konta Google na komputerze Mac
- Otwórz aplikację Google Chrome na komputerze Mac.
- Kliknij kółko w prawym górnym rogu, w którym zwykle znajduje się pierwsza litera Twojego imienia.
- Teraz kliknij "Synchronizacja jest włączona".
- Kliknij na "wyłączać"Przycisk.
- Aby potwierdzić swoją decyzję, kliknij „wyłączać" jeszcze raz.
Aby zarządzać ustawieniami synchronizacji Google na komputerze Mac
Podobnie jak w powyższym samouczku systemu Windows, jeśli planujesz pozostawić niektóre zakładki, strony lub hasła zsynchronizowane na wszystkich urządzeniach, kliknij „Zarządzaj tym, co synchronizujesz”, a następnie zaznacz lub usuń zaznaczenie, co chcesz.
UWAGA: Na wszelki wypadek, gdybyś chciał cofnąć synchronizację kont Google Chrome w systemie Linux lub wyłączyć funkcję synchronizacji konta Google w systemie operacyjnym Chrome, kroki są w większości takie same, jak w samouczkach pokazanych powyżej dla systemu Windows i komputera.
Jak cofnąć synchronizację kont Google na telefonach z systemem Android i iOS
Jeśli używasz smartfona z systemem Android lub iOS i nie planujesz synchronizować danych na innych urządzeniach, na których logujesz się za pomocą konta Google, poniżej znajdziesz instrukcję, jak usunąć funkcję synchronizacji:
Zsynchronizuj konto Google na smartfonie z Androidem
- Na smartfonie z Androidem otwórz aplikację Google Chrome.
- Kliknij trzy pionowe kropki w prawym górnym rogu ekranu.

- Kliknij "Ustawienia".

- Teraz kliknij „Sync".

- Obok "Synchronizuj wszystko” przesuń niebieski przycisk. Kolor przycisku musi być szary, aby wiedzieć, że udało Ci się cofnąć synchronizację konta Google na Androidzie.

Aby zarządzać ustawieniami synchronizacji Google na urządzeniu mobilnym z systemem Android
Ponownie, jeśli istnieją pewne karty, strony lub hasła, które chcesz synchronizować w Google, aby połączyć telefon z innymi urządzeniami, możesz odpowiednio zarządzać ustawieniami. Oto jak: po kliknięciu "Ustawienia" Kliknij "Synchronizacja i usługi Google”, A następnie„Zarządzaj synchronizacją”. teraz odznacz opcję „Synchronizuj wszystko” i dodaj lub odznacz wszystko, czego nie chcesz synchronizować.
Wyłącz synchronizację konta Google Chrome na smartfonie z systemem iOS
- Na smartfonie z systemem iOS otwórz aplikację Google Chrome.
- Kliknij trzy poziome kropki w lewym dolnym rogu ekranu.
- Kliknij na „Ustawienia”.
- Teraz kliknij "Synchronizacja i usługi Google".
- Przesuń niebieski przełącznik obok „Synchronizuj dane Chrome”. Kolor przełącznika powinien być biały.
- Wreszcie, kliknij "Gotowe" aby pomyślnie anulować synchronizację konta Google Chrome na urządzeniu mobilnym z systemem iOS.
Aby zarządzać ustawieniami synchronizacji Google na urządzeniu mobilnym z systemem iOS
Alternatywnie, jeśli istnieją pewne karty i hasła, które chcesz synchronizować na innych urządzeniach, po prostu kliknij „Zarządzaj synchronizacją” i zaznacz lub odznacz wszystko, co chcesz.
Dlaczego użytkownicy korzystają z funkcji Google Chrome Sync?
Zdarzają się sytuacje, gdy większość z nas zapisuje pewne zakładki do pracy, a nawet dla rozrywki. To naprawdę denerwujące, gdy trzeba ponownie wejść na te strony lub ich szukać na innych urządzeniach. To samo dotyczy sytuacji, gdy nie lubimy ciągle zapisywać haseł do mediów społecznościowych. Chociaż funkcja synchronizacji Google Chrome oferuje wiele korzyści, nie zawsze jest bezpieczna dla prywatności i bezpieczeństwa w sieci.
Dzieje się tak dlatego, że gdy używasz przycisku synchronizacji Google, możesz przypadkowo zsynchronizować wszystkie swoje działania, hasła, historię wyszukiwania, karty osobiste i inne dane na innych urządzeniach. Dlaczego jest to problem? Cóż, są dwa powody.
Czasami używamy tego samego identyfikatora Google na wielu urządzeniach, w tym na komputerach służbowych. Jeśli masz zapisane coś osobistego i zapomnisz wylogować się ze swojego konta, inne osoby korzystające z tego samego urządzenia będą miały do nich dostęp i nie tylko.
Poza tym funkcja synchronizacji Google Chrome łączy i zapisuje dane bankowe, informacje o karcie kredytowej, osobiste zakładki i wiele więcej – czasami bez Twojej wiedzy.
Nigdy nie ma żadnej granicy, jeśli chodzi o rejestrowanie danych przez Google. Mając to na uwadze, co się stanie, gdy ktoś ukradnie twoje urządzenie? Mogą łatwo mieć dostęp do wszystkiego.
Oczywiście korzystanie z przeglądarki Google Chrome ma swoje zalety, ale jeśli martwisz się o prywatność i gromadzenie danych, istnieją inne bezpieczne alternatywy, z których możesz skorzystać.
Użyj VPN
Ponieważ większość użytkowników obawia się, że Google zarejestruje zbyt wiele danych osobowych, zwłaszcza podczas synchronizacji kont, możesz zastosować dodatkowe środki bezpieczeństwa i ochrony prywatności. Większość ludzi często korzysta z oprogramowania zabezpieczającego, a jednymi z najlepszych obecnie jest usługa VPN.
Skrót od Virtual Private Network, VPN jest obecnie jednym z najpopularniejszych programów zabezpieczających, którego można użyć, aby Twoje połączenie było całkowicie prywatne i bezpieczne. FastestVPN Oferuje użytkownikom możliwość zabezpieczenia połączenia dzięki 256-bitowemu szyfrowaniu AES. Oferuje również inne funkcje bezpieczeństwa, takie jak Kill Switch, AdBlocker oraz ochronę przed wyciekiem DNS i IP. Dodatkowo, istnieje nawet FastestVPN Rozszerzenie Chrome, które można włączyć obok.
Podsumowując
Wiesz już, jak rozsynchronizować konta Google na wielu urządzeniach, korzystając z samouczków podanych powyżej. Funkcja synchronizacji może przynosić korzyści, oszczędzając czas na ponownym otwieraniu zapisanych kart lub zakładek, ale wiąże się z obawami. Tak czy inaczej, jeśli planujesz pozostawić coś zsynchronizowanego, możesz zaznaczyć lub odznaczyć rzeczy zgodnie z własnymi upodobaniami.
Przejmij kontrolę nad swoją prywatnością już dziś! Odblokuj strony internetowe, uzyskaj dostęp do platform streamingowych i omiń monitorowanie ISP.
Get FastestVPNZdobądź ofertę życia dla $ 40!
- Ponad 800 serwerów dla treści globalnych
- Prędkość 10 Gb/s bez opóźnień
- WireGuard zapewnia silniejsze zabezpieczenia VPN
- Podwójna ochrona serwera VPN
- Ochrona VPN dla maksymalnie 10 urządzeń
- Polityka pełnego zwrotu pieniędzy w ciągu 31 dni
