Jak usunąć konto TikTok

TikTok jest nadal jedną z najpopularniejszych platform do udostępniania wideo; pomimo problemów związanych z bezpieczeństwem i prywatnością. Jeśli jednak z jakiegokolwiek powodu nie chcesz kontynuować korzystania z konta, ten przewodnik pokaże Ci, jak trwale usunąć konto TikTok! Kroki są dość proste.

Jak usunąć konto TikTok

Jak trwale usunąć konto TikTok

  • Kliknij na swój "Profil."
Kliknij profil tiktok, aby go usunąć
  • Teraz kliknij trzy poziome linie w prawym górnym rogu ekranu.
kliknij ikonę hamburgera tiktok
  • Kliknij na "Zarządzać kontem."
Kliknij Zarządzaj kontem Tiktok
  • Wybierz "Usuń konto."
Kliknij usuń konto Tiktok
  • Wybierz powód odejścia.
Wybierz powód opuszczenia Tiktok
  • Kliknij na „Kontynuuj” i dalej „Kontynuuj” ponownie.
  • Następnie zweryfikuj swoje konto. Umożliwi to kontynuowanie usuwania konta. Kliknij "Usuń konto."
  • To wszystko! Właśnie usunąłeś swoje konto TikTok!

Ta metoda jest taka sama jak zapytanie „Jak usunąć konto Kik bez numeru telefonu” na wypadek, gdybyś był zdezorientowany.

Czy możemy uzyskać dostęp do filmów i wiadomości po usunięciu konta TikTok?

Po wykonaniu powyższych kroków dotyczących usuwania konta TikTok nie będziesz mieć dostępu do żadnych filmów, wiadomości tekstowych i innych rodzajów danych. Jeśli zamierzasz zachować dane ze swojego TikTok, pamiętaj o zapisaniu danych przed usunięciem konta TikTok.

Na wszelki wypadek, gdybyś chciał usunąć wszystkie swoje filmy przed usunięciem konta Tik Tok, zapoznaj się z poniższym samouczkiem.

Jak usunąć filmy TikTok

Aby usunąć filmy z konta TikTok, musisz to zrobić jeden po drugim. Oto jak:

  • Kliknij na swój "Profil" w prawym dolnym rogu ekranu.
  • Kliknij wideo, które chcesz usunąć.
  • Stuknij w poziome trzy kropki.
  • Kliknij na "Usuwać."
  • Kliknij na "Usunąć" ponownie, aby potwierdzić działanie.
  • Twój film TikTok został usunięty.
  • O to chodzi! Powtórz ten sam samouczek, aby usuwać filmy TikTok jeden po drugim.

Czy możesz dezaktywować swoje konto TikTok lub je odzyskać?

Nie, nie możesz.

Po trwałym usunięciu konta TikTok nie będzie można go odzyskać. Jednak dobrą wiadomością jest to, że masz co najmniej 30 dni na odzyskanie usuniętego konta TikTok.

Usunięte konto TikTok możesz odzyskać tylko w ciągu 30 dni

Po usunięciu TikTok ze swojego urządzenia możesz zalogować się na swoje konto, ponownie je aktywować i odzyskać konto. Upewnij się, że zrobisz to w ciągu 30 dni.

Tak więc, odpowiadając na twoje pytanie, nie ma możliwości tymczasowego usunięcia konta TikTok ani jego odzyskania. Jednak, jak wspomniano, po usunięciu TikTok masz 30 dni na zmianę zdania. Tylko w ciągu pierwszych 30 dni po usunięciu możesz go ponownie aktywować.

Oto jak możesz odzyskać usunięte konto TikTok w ciągu 30 dni:

  • Otwórz aplikację TikTok
  • Kliknij "Zaloguj się” w prawym dolnym rogu ekranu.
  • Wybierz metodę uwierzytelniania.
  • Kliknij na "Reaktywować."
  • Otóż ​​to! Ponownie aktywowałeś usunięte konto TikTok w ciągu 30 dni.

Te kroki są nieco podobne do usuwania innych aplikacji mediów społecznościowych. Na przykład, jeśli chcesz usunąć Kika, dezaktywować konto Skype, Twittera lub usunąć konto Amazon, kroki są nieco podobne i łatwe do wykonania. Jednak celem usuwania większości tych aplikacji społecznościowych jest poprawa prywatności i bezpieczeństwa w Internecie – ponieważ większość aplikacji i platform medialnych nie jest obecnie bezpieczna.

To prowadzi nas do…

Dlaczego powinieneś usunąć swoje konto TikTok?

Jeśli po prostu usuwasz konto na TikToku, bo znudziła Ci się aplikacja, śmiało! Niektórzy z Was jednak nie są pewni, czy warto to robić, głównie dlatego, że aplikacja wiąże się z wieloma problemami dotyczącymi prywatności i bezpieczeństwa. Poza tym, być może zastanawialiście się kiedyś, czy korzystanie z TikToka jest bezpieczne.

Powiedziawszy to, oto kilka powodów, dla których możesz chcieć usunąć konto TikTok:

  1. Po pierwsze, TikTok jest produktem pekińskiej firmy znanej jako ByteDance, jednak mocno wierzy się, że chiński rząd używa tej aplikacji jako oprogramowania szpiegującego – do zbierania danych z innych krajów. Korzystanie z aplikacji w pobliżu jakichkolwiek baz rządowych lub wojskowych jest zabronione. Tak więc, jeśli pracujesz dla rządu lub wysokiego stanowiska, możesz chcieć usunąć swoją aplikację.
  2. Mówiąc o kwestiach związanych z prywatnością, każdy film lub treść, którą publikujesz na TikTok, pozostaje tam na stałe, nawet po usunięciu konta. Prawie każdy może pobrać Twoje dane bez pozwolenia. Najlepiej więc usunąć swoje treści przed trwałą dezaktywacją konta.
  3. TikTok udostępnia Twoje dane Chinom, kropka.
  4. Naruszenia danych i naruszenia prywatności i bezpieczeństwa w Internecie.
  5. Ponieważ większość nieletnich dzieci i nastolatków aktywnie korzysta z TikTok, może stać się niezwykle uzależniająca i niepokojąca. Na początek na TikTok jest wiele treści dla dorosłych, do których dzieci mogą się dostać.

Niewątpliwie korzystanie z TikToka jest niezwykle przyjemne i dostarcza rozrywki. Czy jednak jest on wart Twojej prywatności? Jeśli naprawdę uważasz, że TikTok wyrządzi Ci więcej szkody niż pożytku, najlepiej pozbądź się wszystkich treści, a następnie dowiedz się, jak usunąć aplikację TikTok. To samo dotyczy innych aplikacji. Po pierwsze, ludzie usuwają teraz swoje konta w Pokemon Go ze względów bezpieczeństwa, mimo że to fajna aplikacja.

Podsumowując

Wiesz już, jak usunąć swoje konto TikTok i jak odzyskać usunięte konto TikTok. Krótko mówiąc, po usunięciu konta nie można go ponownie aktywować, chyba że zostanie to zrobione w ciągu pierwszych 30 dni – tyle trwa usunięcie konta TikTok. Jeśli jednak nadal planujesz korzystać z TikTok, upewnij się, że masz połączenie FastestVPN dla ochrony i bezpieczeństwa online! W rzeczywistości za pomocą FastestVPNMożesz odblokować swoje konto TikTok lub zmienić na nim swoją lokalizację.

Przejmij kontrolę nad swoją prywatnością już dziś! Odblokuj strony internetowe, uzyskaj dostęp do platform streamingowych i omiń monitorowanie ISP.

Get FastestVPN
Zapisz się do newslettera
Otrzymuj popularne posty tygodnia i najnowsze ogłoszenia od FastestVPN za pośrednictwem naszego biuletynu e-mailowego.
ikona
0 0 głosów
Ocena artykułu
wyślij
Powiadamiaj o
gość
0 Komentarze
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze

Zdobądź ofertę życia dla $ 40!

  • Ponad 800 serwerów dla treści globalnych
  • Prędkość 10 Gb/s bez opóźnień
  • WireGuard zapewnia silniejsze zabezpieczenia VPN
  • Podwójna ochrona serwera VPN
  • Ochrona VPN dla maksymalnie 10 urządzeń
  • Polityka pełnego zwrotu pieniędzy w ciągu 31 dni
Get FastestVPN