Usuń swoje konto Tumblr

Pamiętacie Tumblra? Eony temu była to jedna z najpopularniejszych platform mediów społecznościowych! Jeśli jednak nadal masz konto Tumblr, czas się go pozbyć! Jasne, nadal istnieje duża liczba osób, które nadal korzystają z aplikacji. Wręcz przeciwnie, z powodu poważnych zagrożeń, które się z tym wiążą, lepiej porzucić swoje konto i całkowicie usunąć Tumblra.

Usuń konto Tumblr

Spis treści

Jak usunąć swoje konto Tumblr na wielu urządzeniach

Poniżej wyszczególniliśmy kilka sposobów usuwania konta Tumblr na różnych urządzeniach, zaczynając od:

Przeglądarka Windowsa

  • Zaloguj się na swoje konto Tumblr i przejdź do „Ustawienia”.
Przejdź do ustawień konta
  • Będzie "Usuń konto" przycisk na dole, kliknij go.
Kliknij usuń konto Tumblr
  • Wprowadź swój adres e-mail i hasło, a następnie kliknij „Usuń wszystko”.
wprowadź szczegóły i kliknij usuń wszystko
  • To wszystko!

Note – Aby usunąć swoje konto Tumblr, upewnij się, że robisz to za pomocą przeglądarki Windows. Aplikacja Tumblr nie pozwala na usunięcie konta – tylko blogs lub posty.

Na iPhonie

  • Kliknij ikonę konta w prawym dolnym rogu aplikacji na iPhone'a.
  • Kliknij na swój blog, od prawego górnego rogu.
  • Teraz kliknij przycisk "Ustawienia" icon.
  • Wybierz „Usuń tego Tumblra”.
  • Po wyświetleniu monitu wprowadź hasło i kliknij "Usuwać."
  • To wszystko!

W aplikacji mobilnej na Androida

Na wypadek, gdybyś korzystał z Tumblra na swoim smartfonie, oto jak możesz usunąć tam swoje konto:

  • Kliknij ikonę konta w prawym dolnym rogu aplikacji na telefon z Androidem.
  • Kliknij na swój blog, od prawego górnego rogu.
  • Teraz kliknij przycisk "Ustawienia" icon.
  • Wybierz „Usuń tego Tumblra”.
  • Po wyświetleniu monitu wprowadź hasło i kliknij "Usuwać."
  • To wszystko!

Dlaczego powinieneś usunąć swojego Tumblra?

Obecnie istnieje wiele aplikacji społecznościowych, a użytkownicy obecnie usuwają większość z nich. Na przykład użytkownicy usuwanie kont Kiki innych kont aplikacji społecznościowych ze względów związanych z prywatnością i bezpieczeństwem.

Tumblr to świetna aplikacja społecznościowa i chociaż niektórzy ludzie nadal z niej korzystają, jej popularność drastycznie spadła na przestrzeni lat. Było ich wiele zagrożenia dla Twojej prywatności w Internecie, powodując kilka niepowodzeń – powód, dla którego większość użytkowników go teraz opuszcza.

Jednak oto kilka punktów, dlaczego powinieneś usunąć swoje konto Tumblr lub dlaczego powinieneś przynajmniej rozważyć zrobienie tego:

  • Pojawiły się teraz bardziej popularne i lepsze serwisy społecznościowe Reddit, Medium i Pinterest. Ponadto są bezpieczniejsze w porównaniu.
  • Jakiś czas temu, w 2016 roku, włamano się na konta Tumblr, kradnąc ponad 65 milionów haseł użytkowników i e-maili.
  • Poza tym prywatność i obawy związane z naruszeniem danych rosły z dnia na dzień.
  • Zamieszczanie nieodpowiednich i szkodliwych treści, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że osoby niepełnoletnie posiadają konta w serwisie.
  • Najprostszym powodem byłoby to, że jesteś zmęczony ciągłym korzystaniem z mediów społecznościowych lub cały szum teraz wymiera.

Jak usunąć blogjest na Tumblrze?

Jeśli nie planujesz usunięcia swojego konta Tumblr i chcesz tylko usunąć kilka postów lub blogs, oto jak możesz to zrobić:

  • Otwórz Tumblra i zaloguj się na swoje konto.
  • Przejdź do ikony ustawień i kliknij "Panel."
Kliknij Pulpit nawigacyjny
  • Z rozwijanego menu kliknij na „Edytuj wygląd” pod blog chcesz usunąć.
  • Przewiń i kliknij "Kasować (imię twojego blog)” Należy jednak pamiętać, że jeśli widzisz tylko opcję „Usuń wszystko” oznacza to, że masz tylko jedną podstawową blogi nie możesz tego usunąć bez zamknięcia całego konta Tumblr.
  • Wprowadź swoje hasło i adres e-mail na następnej stronie, a następnie kliknij "Usuwać."
  • Połączenia blog lub post został usunięty. Gdy to się stanie, adres URL nie będzie już w twoim posiadaniu i prawie każdy inny użytkownik może go przejąć blogs.

Czy możesz odzyskać swoje konto Tumblr po jego usunięciu?

Nie, nie możesz. Istnieje kilka serwisów społecznościowych, które pozwalają odzyskać usunięte konto lub przynajmniej dane, ale tak nie jest w przypadku Tumblra. Kiedy usuwasz konto Tumblr, zasadniczo usuwasz całą zawartość – niezależnie od tego, czy jest to konto podstawowe, czy dodatkowe blogs.

Po dezaktywacji konta Tumblr w ogóle nie będzie można go przywrócić. Nie ma okresu oczekiwania na renowację. Więc zanim go usuniesz, upewnij się, że nie masz nic przeciwko temu, aby przejść na stałe. Jeśli jednak nie usuniesz pliku pomocniczego blog, Twoje konto pozostanie aktywne. Jeśli usuniesz plik główny blog, a następnie pożegnaj się na dobre ze swoim kontem Tumblr.

Może ci się spodobać również - Jak usunąć konto Pokémon Go

Czy powinienem używać VPN z Tumblr?

Na wypadek, gdybyś nie planował usunięcia konta, zawsze możesz użyć do tego niezawodnej sieci VPN. FastestVPN jest obecnie jednym z najlepszych narzędzi do odblokowywania Tumblra i innych rodzajów witryn, aplikacji lub usług.

Jeśli jesteś gdziekolwiek poza Stanami Zjednoczonymi lub dostępnymi krajami, zawsze możesz połączyć się z USA VPN lubić FastestVPN. Prędkości są świetne, bezpieczeństwo jest wysokie, a prywatność nigdy nie jest lepsza!

Ponadto, wiedząc, że Tumblr zawiera sporo zagrożeń internetowych, FastestVPN, jego szyfrowanie klasy wojskowej i inne zaawansowane funkcje pomogą Ci bezpiecznie korzystać z tej platformy społecznościowej.

Najczęściej zadawane pytania

A co z wiadomościami? Czy zamknięcie konta Tumblr również je usunie?

Tak, kiedy usuniesz konto Tumblr, wszystkie Twoje blogs, wiadomości, posty i inne rodzaje działań są trwale usuwane wraz z nim. Tylko adres URL może być ponownie wykorzystany przez innego użytkownika Tumblr dla ich blogs.

Czy możesz usunąć podstawowy blog bez usuwania drugiego na Tumblr?

Tak, możesz to zachować. Możesz: Uczynić innego znajomego lub użytkownika, któremu ufasz, „Właścicielem” drugorzędnego blog zanim usuniesz główny. Pozwala to usunąć konto główne bez usuwania konta dodatkowego.

Czy wszystkie posty Tumblr znikają po usunięciu konta Tumblr?

Gdy trwale dezaktywujesz swój profil Tumblr, wszystko, co się w nim znajduje, zostanie usunięte. Jeśli jednak ktoś inny ponownieblogczy jesteś? blog zanim zamkniesz swoje konto, użytkownicy będą mogli znaleźć te treści. Można powiedzieć, że odpblogged post jest traktowany jako nowy, gdy usuniesz swoje konto.

Podsumowując

I to jest okład! Znasz teraz najprostsze sposoby usuwania konta Tumblr na komputerze za pomocą przeglądarki, aplikacji mobilnej i jak usunąć blogz tego. Zawsze pamiętaj, jeśli planujesz nie usuwać swojego konta, upewnij się, że masz połączenie z VPN, aby zapewnić prywatność i ochronę w Internecie.

Przejmij kontrolę nad swoją prywatnością już dziś! Odblokuj strony internetowe, uzyskaj dostęp do platform streamingowych i omiń monitorowanie ISP.

Get FastestVPN
Zapisz się do newslettera
Otrzymuj popularne posty tygodnia i najnowsze ogłoszenia od FastestVPN za pośrednictwem naszego biuletynu e-mailowego.
ikona

0 0 głosów
Ocena artykułu

Możesz Również jak

Zapisz się!
Powiadamiaj o
gość
0 Komentarze
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze

Zdobądź ofertę życia dla $ 40!

  • Serwery 800 +
  • Prędkości 10 Gb/s
  • WireGuard
  • Podwójna sieć VPN
  • 10 połączeń urządzeń
  • 31-dniowy zwrot pieniędzy
Get FastestVPN