Jak usunąć historię Netflix lub ostatnio oglądane filmy 2024

Prawie każdy ma konto w serwisie Netflix, a wielu z nich dzieli konta. Tak czy inaczej, nie wszyscy chcą dzielić się swoją historią w serwisie Netflix. W tym przewodniku dowiesz się, jak usunąć historię Netflix ze swoich urządzeń. 

Usuń historię Netflix

WSKAZÓWKA - Netflix to popularna usługa przesyłania strumieniowego, ale nie zawsze jest najbezpieczniejsza, podobnie jak inne usługi przesyłania strumieniowego. Aby mieć pewność, że Twoje połączenie jest szyfrowane, a Twój adres IP bezpieczny, połącz się z FastestVPN Netflix VPN serwer zgodnie z biblioteką, do której chcesz uzyskać dostęp. 

Zanim przejdziesz do samouczków, ważne jest, aby zrozumieć konsekwencje usunięcia historii Netflix. To zrozumienie jest kluczem do podjęcia świadomej decyzji o tym, co należy wziąć pod uwagę wcześniej. 

Co należy wziąć pod uwagę przed usunięciem list historii Netflix

  • Usunięcie historii serwisu Netflix nie będzie obejmować opcji „Oglądaj dalej” obejmującej filmy i programy telewizyjne. Możesz jednak ręcznie wyszukać niedokończone tytuły. 
  • Jeśli martwisz się, że Twoje dzieci będą przeglądać Twoją historię wyszukiwania lub ulubione filmy, nie przejmuj się. W serwisie Netflix dostępna jest opcja przewodnika dla rodziców, którą możesz kontrolować. 
  • Masz możliwość usunięcia wybranych tytułów lub całej historii Netflix. Polecam to zamiast usuwania wszystkiego za jednym razem. Pozwala zachować rekomendacje, ale ukryć wybrane programy przed innymi właścicielami serwisu Netflix korzystającymi z tego samego konta. 
  • Jeśli używasz konta Netflix na wielu urządzeniach, cała historia Netflix zostanie usunięta ze wszystkich urządzeń, jeśli usuniesz ją z jednego. Dotyczy to również przeglądarek. 
  • Po usunięciu historii wyszukiwania w serwisie Netflix nie będzie można jej odzyskać. Zniknęło na stałe. 

Teraz, gdy masz już wszystko do rozważenia przed usunięciem historii Netflix, przejdźmy do powodów, dla których użytkownicy usuwają historię Netflix. 

Powody, dla których należy usunąć historię oglądania lub wyszukiwania w serwisie Netflix

Oto kilka powodów, dla których inni szukają sposobów usunięcia historii Netflix: 

  • Zachowaj prywatność

Jednym z głównych powodów, dla których użytkownicy chcą usunąć swoją historię oglądania w serwisie Netflix, są względy związane z prywatnością. Na początek dość popularne są wspólne konta Netflix. Każdy chce oszczędzać pieniądze, subskrybować jedno konto i dzielić się nimi z rodziną lub przyjaciółmi. Jedna subskrypcja umożliwia udostępnianie nawet na czterech ekranach. Jeśli jeden członek rodziny użyje Twojego ekranu, będzie mógł zobaczyć Twoją historię oglądania. 

  • Lepsze bezpieczeństwo

Podobnie jak w przypadku każdej aplikacji, informacje są zawsze poufne. Wszystkie dane przechowywane na Twoim koncie Netflix obejmują e-maile, dane bankowe, historię przeglądania itp. Jeśli Twoje konto zostanie zhakowane, każdy może sprawdzić Twoje wzorce i nawyki przeglądania. Pomaga to również uniknąć ataków ze złośliwymi linkami na podstawie historii oglądania lub wyszukiwania w serwisie Netflix. 

  • Zapobiegaj rekomendacjom Netflix

Jeśli czujesz, że utknąłeś w pakiecie Netflix ze zbyt dużą liczbą niepotrzebnych rekomendacji, najlepszym rozwiązaniem będzie zresetowanie i utworzenie kolejki Netflix zgodnie z osobistymi preferencjami. Gdy usuniesz historię oglądania w serwisie Netflix, usługa nie będzie mogła wykorzystać Twoich wcześniejszych nawyków związanych z oglądaniem. W ten sposób uzyskasz dostęp do lepszych filmów, programów i ukrytych perełek w serwisie Netflix. 

Jak usunąć historię Netflix na wielu urządzeniach

W tym przewodniku dowiesz się, jak usunąć historię oglądania w serwisie Netflix na dowolnym obsługiwanym urządzeniu. Oto jak: 

Usuń historię oglądania Netflix na smartfonie

Niezależnie od tego, czy masz smartfon z systemem Android, czy iOS, jeśli korzystasz na nim z serwisu Netflix, oto jak możesz usunąć z niego historię: 

  • Otwórz aplikację Netflix i zaloguj się, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. 
  • Przewiń i przejdź do „Kontynuuj oglądanie" Sekcja. 
  • Wybierz film, który obejrzałeś lub którego nie ukończyłeś. 
  • Kliknij 3 pionowe kropki obok tego. 
  • Na liście opcji dotknij „Usuń z wiersza".
  • Potwierdź wybierając „Usunąć". 
  • To wszystko. 

Usuń historię Netflix na komputerze lub laptopie

Oto jak zacząć: 

  • W przeglądarce przejdź do witryny Netflix.com.
  • Zaloguj się. 
  • Przejdź do „Kontynuuj oglądanie" Sekcja. 
  • Wybierz film z listy i kliknij X ikonę, z której chcesz go usunąć już dziś
  • Podaj powód dlaczego chcesz usunąć film. 

Jeśli chcesz usunąć całą historię oglądania w serwisie Netflix: 

  • Kliknij ikonę swojego profilu, a następnie wybierz „Konto". 
  • Pod PROFIL I KONTROLA RODZICIELSKA sekcję, kliknij przycisk strzałka skierowana w dół aby wybrać profil. 
  • Stuknij w „Wyświetlanie aktywności”.
  • Zobaczysz listę wszystkich obejrzanych filmów lub programów. Ręcznie wybierz ikonę usuwania je usunąć. 
  • Aby usunąć wszystko, przewiń w dół i wybierz „Ukryj wszystko”. 

Jak usunąć historię oglądania Netflix na telewizorach Smart TV

Rozpoczęcie jest proste, ale różni się w zależności od posiadanego modelu Smart TV. Zacznijmy:

  • Uruchom aplikację Netflix na swoim telewizorze Smart TV. 
  • Zaloguj. 
  • Kliknij na swój profil ikonę w prawym górnym rogu ekranu. 
  • Wybierz "Konto". 
  • Stuknij w „Wyświetlanie aktywności" Sekcja. 
  • Wybierz film lub program, który chcesz usunąć z listy. 

Najczęściej zadawane pytania

Czy możesz usunąć historię oglądania Netflix?

Tak, usunięcie historii oglądania lub oglądania w serwisie Netflix jest łatwe. Aby usunąć go z obsługiwanego urządzenia, zaloguj się na swoje konto i poszukaj sekcji „Kontynuuj oglądanie”. Możesz go również znaleźć w menu profilu Netflix. Po wybraniu programu, który chcesz usunąć, możesz ręcznie usunąć resztę.

Jak usunąć historię oglądania w serwisie Netflix na Androidzie?

Przejdź do aplikacji Netflix na Androida, kliknij profil swojego konta, kliknij Konto > Profil i kontrola rodzicielska > Aktywność przeglądania > usuń tytuły, których nie chcesz.

Jak usunąć mój Netflix login konto?

Aby usunąć pojedyncze urządzenie login historii w serwisie Netflix, przejdź do swojego konta, kliknij swój profil > Konto > Bezpieczeństwo i prywatność > Zarządzaj dostępem i urządzeniami > wybierz urządzenie, które chcesz usunąć, i kliknij „Wyloguj się”. To wszystko.

Czy Netflix ma historię oglądania?

Tak, Netflix rejestruje historię oglądania na Twoim koncie. Aby je zobaczyć przejdź do swojego profilu na swoim koncie. Jeśli używasz do tego przeglądarki, przejdź do swojego konta > Profil i kontrola rodzicielska > wybierz konto profilowe > wyczyść historię.

Jak wyczyścić konto Netflix Kontynuuj oglądanie?

Możesz łatwo usunąć całą historię programów Netflix, przechodząc do sekcji Kontynuuj oglądanie. Wybierz film, kliknij trzy pionowe kropki po prawej stronie programu i wybierz „Usuń z opcji Kontynuuj oglądanie”.

Jak usunąć program z serwisu Netflix?

Nie możesz usunąć programu z serwisu Netflix, możesz go jednak usunąć z listy Teraz oglądane lub historii oglądania w serwisie Netflix.

 

Podsumowując

Jak wspomniano, istnieje wiele powodów, dla których możesz chcieć usunąć historię Netflix ze swoich kont. Może to wynikać ze względów bezpieczeństwa lub nawet w celu ochrony prywatności przed innymi użytkownikami. Niezależnie od przyczyny, pokazaliśmy Ci, jak usunąć historię oglądania w serwisie Netflix na dowolnym urządzeniu, z którego korzystasz. 

Przejmij kontrolę nad swoją prywatnością już dziś! Odblokuj strony internetowe, uzyskaj dostęp do platform streamingowych i omiń monitorowanie ISP.

Get FastestVPN
Zapisz się do newslettera
Otrzymuj popularne posty tygodnia i najnowsze ogłoszenia od FastestVPN za pośrednictwem naszego biuletynu e-mailowego.
ikona

0 0 głosów
Ocena artykułu

Możesz Również jak

Zapisz się!
Powiadamiaj o
gość
0 Komentarze
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze

Zdobądź ofertę życia dla $ 40!

  • Serwery 800 +
  • Prędkości 10 Gb/s
  • WireGuard
  • Podwójna sieć VPN
  • 10 połączeń urządzeń
  • 31-dniowy zwrot pieniędzy
Get FastestVPN