Jak usunąć swoje konto Telegram 2024

Chcesz wiedzieć, jak trwale lub natychmiastowo usunąć swoje konto Telegram? Ten przewodnik pokaże Ci, jak to zrobić. Aby tak się stało, przejdź do ustawień prywatności i bezpieczeństwa na stronie dezaktywacji Telegramu lub w aplikacji. 

Jak usunąć swoje konto Telegram 2024

PROPOZYCJA – Telegram i inne aplikacje społecznościowe często wiążą się z problemami związanymi z bezpieczeństwem lub prywatnością. Ponadto sam Telegram nie jest dostępny we wszystkich krajach. Aby obejść te problemy, FastestVPN może pomóc odblokować i bezpiecznie z niego korzystać. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy myślisz o utrzymaniu konta Telegram. 

Masz także możliwość ustawienia okresu autodestrukcji, jeśli nie korzystasz z aplikacji. Ponieważ nie jest to łatwe do wykonania w aplikacji lub przeglądarce, można to zrobić na kilka sposobów. Zanurzmy się w to. 

Co to jest komunikator Telegram?

Pomyśl o Telegramie lub Telegram Messengerze jako o wieloplatformowej i opartej na chmurze aplikacji do przesyłania wiadomości, która działa na wszystkich Twoich urządzeniach, od telefonów i komputerów po tablety i przeglądarki internetowe. Wprowadzony na rynek w 2013 roku, pozwala rozmawiać ze znajomymi, udostępniać zdjęcia i filmy, a nawet brać udział w rozmowach głosowych i wideo, zarówno prywatnych, jak i grupowych. Umożliwia nawet transmisje na żywo! Usługa twierdzi, że kładzie duży nacisk na bezpieczeństwo, oferując szyfrowanie dostępne dla czatów, połączeń i multimediów, ale czy to prawda?

Mało czasu? Krótki przewodnik dotyczący usuwania konta Telegram

Na wypadek, gdybyś szukał tylko szybkiego samouczka dotyczącego usunięcia konta w Telegramie, spójrz poniżej: 

  • Jeśli aplikacja Telegram nie działa, uruchom przeglądarkę. 
  • Idź do Strona dezaktywacji telegramu
  • Wpisz numer telefonu, pod którym się zarejestrowałeś. 
  • Następnie otrzymasz kod weryfikacyjny wysłany do aplikacji Telegram. 
  • Skopiuj kod z aplikacji i wklej go w polu kodu w przeglądarce. 
  • Teraz kliknij „Usuń konto” i potwierdź, kiedy. 
  • Twoje konto Telegram zostało usunięte. 

Dlaczego powinieneś usunąć swoje konto na Telegramie?

Mimo że Telegram Messenger ma ponad 700 milionów użytkowników miesięcznie, wielu szuka sposobów na usunięcie swoich kont. Istnieje wiele powodów, dla których warto usunąć swoje konto w Telegramie, w tym kwestie prywatności i bezpieczeństwa lub brak aktywności. 

Zanim usuniesz swoje konto na Telegramie – pamiętaj o tym

Na wypadek, gdybyś uczył się, jak usunąć swoje konto Telegram, przed kontynuowaniem należy pamiętać o kilku rzeczach. Powinieneś wiedzieć, że raz usunięte jest to trwałe. 

Nie ma możliwości odwrócenia tego. Stracisz dostęp do wszystkich danych przechowywanych w aplikacji, w tym wiadomości, numerów, filmów, zdjęć itp. Najlepiej więc utworzyć kopie zapasowe zawartości przed całkowitym usunięciem konta. 

Po drugie, nie ma możliwości odzyskania konta ani jego tymczasowego usunięcia. Będziesz musiał utworzyć nowe konto i zacząć od nowa. Teraz, gdy masz już wytyczne, przejdźmy do samouczków. 

Jak trwale usunąć swoje konto Telegram za pośrednictwem przeglądarki

Usunięcie konta z aplikacji Telegram nie jest takie proste, dlatego tak istotne jest zrobienie tego w przeglądarce internetowej. Nie będzie to jednak metoda tradycyjna. Jest na to osobna strona. Oto jak możesz zacząć: 

  • Najpierw przejdź do Strona dezaktywacji telegramu.
  • Raz tam, wprowadź numer telefonu którego używasz w Telegramie. 
  • Teraz będziesz uzyskać kod weryfikacyjny w Twojej aplikacji mobilnej. 
  • Wprowadź kod weryfikacji który otrzymałeś w polu z kodem. 
  • Przekieruje Cię na inną stronę, na której będziesz mógł to zrobić uzyskaj dostęp do większej liczby ustawień Telegramu, w tym możliwość usunięcia konta.
  • Na tej stronie zobaczysz opcje, takie jak zmiana numeru telegramu i inne. Spójrz na dół i kliknij „Usuń moje konto". 
  • Kiedy zobaczysz pole ponownego potwierdzenia, kliknij „Tak, usuń moje konto". 

To wszystko. Teraz tej akcji nie można cofnąć. 

Usuwanie konta Telegram z powodu braku aktywności

 Telegram twierdzi, że jest to aplikacja zorientowana na prywatność, dlatego daje użytkownikom możliwość usunięcia konta po pewnym okresie bezczynności. To jest powód, dla którego należy chronić informacje o użytkowniku. 

Oferuje funkcję, którą użytkownicy mogą rozważyć, jeśli czują, że nie będą korzystać z aplikacji przez jakiś czas. Ma to na celu zapewnienie, że żadne informacje nie będą przechowywane ani przechowywane. Jeśli więc nie zalogujesz się na swoje konto Telegramu przez jakiś czas, zostanie ono usunięte.

Aby włączyć tę funkcję i ustawić okres czasu, wykonaj następujące czynności:

  • Uruchom aplikację Telegram na swoim urządzeniu.
  • Kliknij na "Menu” w prawym górnym rogu ekranu.
  • Stuknij w „Oprawas” w menu.
  • Wybierz "Prywatność i bezpieczeństwo".
  • Pod "Usuń moje konto”, wybierz opcję „Jeśli nie ma Cię na".
  • Wybierz okres; „1 miesiąc, 3 miesiące, 6 miesięcy, 1 rok.” Istnieje również możliwość natychmiastowego usunięcia konta. 

Telegram automatycznie usunie teraz Twoje konto, jeśli będziesz nieobecny dłużej niż wspomniany czas. 

Jak usunąć swoje konto Telegram z różnych urządzeń

Poniższe samouczki dotyczą systemów Android, iPhone, Windows i Mac. Wspomniałem, że nie ma możliwości usunięcia konta z aplikacji. Oto, jak to zrobić na urządzeniach z Androidem, iOS, Mac i Windows: 

Usuń konto Telegram na Androidzie i iPhonie

Oto jak zacząć: 

  • Otwórz aplikację Telegram. 
  • Kliknij 3-liniową ikonę hamburgera w lewym górnym rogu aplikacji. 
  • Stuknij w "Ustawienia">"Prywatność i bezpieczeństwo".
  • Kliknij "Usuń moje konto". 

Usuń konto Telegram na Windowsie i Macu

Zacznijmy: 

  • Otwórz aplikację Telegram na swoim urządzeniu. 
  • Stuknij w w panelu ustawień menu. 
  • Wybierz "Prywatność i bezpieczeństwo".
  • Przewiń i wybierz „Usuń moje konto" opcja.

Najczęściej zadawane pytania

Czy istnieje sposób na trwałe usunięcie mojego konta Telegram?

Tak, wystarczy przejść do strony dezaktywacji Telegramu, aby pomyślnie usunąć konto.

Dlaczego nie mogę usunąć Telegramu?

Aplikacja nie zawsze umożliwia trwałe usunięcie konta Telegram. Możesz spróbować, korzystając z opcji niszczenia w aplikacji mobilnej lub poprzez stronę dezaktywacji w przeglądarce.

Jak wymusić usunięcie mojego konta w Telegramie?

Aby otrzymać kod, wystarczy wpisać zarejestrowany numer telefonu Telegramu w pustym polu. W ten sposób możesz łatwo i skutecznie usunąć swoje konto Telegram.

Czy mogę odzyskać moje stare konto Telegram po usunięciu?

Możesz utworzyć nowe konto Telegramu, ale po usunięciu starego nie będziesz mógł korzystać ze starego.

Czy Telegram jest bezpieczny?

Ogólnie Telegram jest stosunkowo bezpieczny. Oferuje szyfrowanie wszystkich wiadomości tekstowych itp. Nie jest jednak powiedziane, że aplikacja jest całkowicie bezpieczna w użyciu.

Czy mogę usunąć moje konto Telegram za pomocą wiadomości SMS?

Nie, nie możesz. Aby otrzymać kod, musisz dodać swój zarejestrowany numer, ale musisz wprowadzić ten kod w aplikacji mobilnej Telegram.

Czy można usunąć konto Telegram bez kodu potwierdzającego?

Można, ale tylko poprzez skorzystanie z funkcji samozniszczenia konta w aplikacji mobilnej.

Co się stanie, jeśli usunę swoje konto w Telegramie?

Gdy usuniesz swoje konto Telegram, Twoje konto zostanie trwale usunięte. Oznacza to, że utracisz dostęp do wszystkich informacji, swoich czatów, filmów, zdjęć itp.

Podsumowując

Znasz już najlepsze metody usuwania konta Telegram na wielu urządzeniach i za pośrednictwem przeglądarki. Jeśli jednak nadal planujesz korzystać z Telegramu, najlepiej zrobić to bezpiecznie. Zawsze upewnij się, że weryfikacja 2FA jest włączona, dostosuj ustawienia prywatności, nigdy nie klikaj nieznanych linków dołączonych do otrzymywanych wiadomości i nigdy nie udostępniaj danych osobowych. Poza tym najlepszym sposobem jest użycie FastestVPN dla pełnego bezpieczeństwa. 

Przejmij kontrolę nad swoją prywatnością już dziś! Odblokuj strony internetowe, uzyskaj dostęp do platform streamingowych i omiń monitorowanie ISP.

Get FastestVPN
Zapisz się do newslettera
Otrzymuj popularne posty tygodnia i najnowsze ogłoszenia od FastestVPN za pośrednictwem naszego biuletynu e-mailowego.
ikona

0 0 głosów
Ocena artykułu

Możesz Również jak

Zapisz się!
Powiadamiaj o
gość
0 Komentarze
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze

Zdobądź ofertę życia dla $ 40!

  • Serwery 800 +
  • Prędkości 10 Gb/s
  • WireGuard
  • Podwójna sieć VPN
  • 10 połączeń urządzeń
  • 31-dniowy zwrot pieniędzy
Get FastestVPN