Krijgen
93% korting!
op een exclusieve levenslange deal
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.
Krijgen 93% uit aan FastestVPN en baten Snelste pas Password Manager GRATIS
Profiteer nu van deze deal!By Nancy Willem Geen reacties 6 minuten
Sociale media, in welke vorm dan ook, kunnen soms overweldigend zijn. Dat geldt ook voor professionele netwerkplatformen zoals LinkedIn. Constant in de gaten houden wat er op LinkedIn gebeurt, waar iedereen op zoek is naar een baan, een baan vindt of juist zijn baan kwijt is, kan behoorlijk stressvol zijn. Of misschien heb je eindelijk een vaste baan gevonden en hoef je niet meer te netwerken. Word je gek van al die LinkedIn-meldingen? Wat de reden ook is, deze handleiding laat je zien hoe je je LinkedIn-account permanent of tijdelijk kunt verwijderen.

Tip - Als je gevoelige informatie verwerkt via de LinkedIn-app en een openbaar wifi-netwerk, overweeg dan om een beveiligde VPN te gebruiken. FastestVPNUw verbinding wordt automatisch versleuteld, waardoor online bedreigingen via elk netwerk worden voorkomen..
Wanneer je je LinkedIn-account verwijdert, verlies je de toegang tot alles wat je op dat platform hebt opgebouwd. Je verliest de toegang tot al je connecties, directe berichten, aanbevelingen, gedeelde berichten en sollicitaties; alles verdwijnt. Dus, voordat je je account verwijdert, zijn hier een paar tips om rekening mee te houden:
Kies voor de permanente verwijdering van je account als je er helemaal zeker van bent dat je je LinkedIn-account wilt verwijderen. Zo ga je te werk:
Je LinkedIn-profiel is nu permanent verwijderd. Je profiel kan nog een dag of twee in de zoekresultaten van Google verschijnen, totdat de cachekopieën zijn bijgewerkt. Zoals gezegd heb je ongeveer 14 dagen de tijd om opnieuw in te loggen als je van gedachten verandert. Als er echter geen loginLinkedIn zal uw gegevens permanent verwijderen.
De app geeft meestal niet direct een bevestigingsbericht weer. Je weet dat het gelukt is als je opnieuw probeert in te loggen en het systeem aangeeft dat het account is afgesloten.
Je LinkedIn-account tijdelijk uitschakelen is de perfecte manier om even pauze te nemen, vooral als je de app in de toekomst nog steeds nodig hebt. Wanneer je je account tijdelijk deactiveert, wordt je profiel onzichtbaar voor anderen. Niemand kan je vinden, berichten sturen of je activiteiten bekijken. Bovendien blijven, in tegenstelling tot het verwijderen van je account, al je gegevens veilig bewaard en beschikbaar voor wanneer je weer inlogt. Zo ga je te werk:
Na het voltooien van deze stappen maakt LinkedIn je account 24 uur lang ontoegankelijk. Daarna blijft het verborgen zolang je wilt. LinkedIn hanteert geen tijdslimiet voor de 'hibernatie'. Je account kan maanden of zelfs jaren verborgen blijven.
Om je inactieve account weer te activeren, hoef je alleen maar in te loggen met je gebruikelijke e-mailadres en wachtwoord. LinkedIn herkent je account dan en vraagt of je het wilt reactiveren. Selecteer 'Bevestigen' en alles is weer zoals het was.
| Kenmerk | Account verwijderen | Account in slaapstand zetten |
| Wat gebeurt er met uw gegevens? | Na 14 dagen verwijderd | Bewaard voor later gebruik |
| Kun je opnieuw inloggen? | Alleen binnen 14 dagen na verzending | Anytime |
| profiel zichtbaarheid | Verwijderd van LinkedIn | Verborgen voor iedereen |
| Verbindingen en berichten | Na 14 dagen volledig verdwenen. | Volledig hersteld bij terugkomst |
| Aanbevelingen en steunbetuigingen | Niet volledig hersteld | Intact |
| Best voor | De app volledig verlaten | Een pauze nemen |
Je moet LinkedIn alleen permanent verwijderen als je nooit meer terug wilt komen. Als je echter vertrekt, is het misschien verstandig om belangrijke gegevens te downloaden, voor de zekerheid.
Voor degenen die even een pauze van de app nodig hebben, is het altijd mogelijk om het LinkedIn-account tijdelijk in de slaapstand te zetten. Zo kun je de app even verlaten zonder dat je gegevens, connecties, instellingen, enzovoort verloren gaan.
Wanneer je je LinkedIn-account verwijdert, verdwijnen je berichten en posts volledig. Mensen met wie je hebt gechat, behouden de gespreksgeschiedenis in hun inbox, maar je naam en profielfoto worden weergegeven als 'Onbekend' of een lege placeholder.
Ja, dat kan. Nadat je oude account definitief is verwijderd, komt het e-mailadres weer beschikbaar. Zorg er wel voor dat je de respijtperiode van 14 dagen in acht neemt voordat je een nieuw account aanmaakt.
Nee, niemand kan je LinkedIn-profiel zien nadat je het verwijderingsproces hebt voltooid.
In de slaapstand worden de meeste activiteitsmeldingen uitgeschakeld, omdat je account in je instellingen verborgen is. Je kunt echter nog wel af en toe beheermails ontvangen. Als je alle meldingen wilt uitschakelen, kun je dit handmatig aanpassen in je e-mailinstellingen voordat je je computer in de slaapstand zet.
Ja, je hebt je wachtwoord nodig om het account te sluiten. Als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op de link 'Wachtwoord vergeten'. login Je kunt het scherm eerst resetten. Daarna kun je de stappen voor het verwijderen van het account op het scherm volgen.
Je weet nu hoe je je LinkedIn-account permanent en tijdelijk kunt verwijderen. Door je LinkedIn-account te verwijderen, word je na een wachttijd van 14 dagen volledig van het platform verwijderd. Daarna worden al je gegevens en digitale sporen die aan het platform waren gekoppeld, verwijderd. Zorg er dus voor dat je, indien nodig, nog wat gegevens opslaat. Zorg er ook voor dat je eventuele Premium-abonnementen opzegt voordat je je account verwijdert; dit kan voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht.
Je LinkedIn-account in de slaapstand zetten is een tijdelijke verwijdering. Je bent tijdelijk niet zichtbaar, maar al je gegevens blijven veilig bewaard.
Dit is ideaal als je alleen overweldigd wordt door meldingen of als je een carrièrepauze neemt; de winterslaap geeft je de ruimte en tijd die je nodig hebt.
© Copyright 2026 Snelste VPN - Alle rechten voorbehouden.
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.