Krijgen
93% korting!
op een exclusieve levenslange deal
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.
Krijgen 93% uit aan FastestVPN en baten Snelste pas Password Manager GRATIS
Profiteer nu van deze deal!By Nancy Willem Geen reacties 5 minuten
Dropbox staat bekend als een van de eerste en populairste aanbieders van cloudopslag, en misschien zijn er nog steeds een paar mensen die het gebruiken. Maar als je wilt weten hoe je je Dropbox-account verwijdert, laat deze handleiding je zien hoe je dat doet.

Tip - Als je Dropbox nog steeds gebruikt om je bestanden of afbeeldingen op te slaan, waaronder mogelijk gevoelige informatie, doe dit dan nooit via gratis of openbare wifi. Anderen kunnen via een zwak netwerk op verschillende manieren toegang krijgen tot die bestanden. Mocht je toch gebruikmaken van gratis wifi, overweeg dan om een VPN met behulp van versleuteling.
Of je nu even een pauze neemt van je digitale leven, het aantal apps dat je gebruikt beperkt of overstapt naar een privacyvriendelijkere dienst, wij laten je zien hoe je aan de slag kunt.
Zorg ervoor dat u begrijpt dat er geen weg terug is als u uw Dropbox-account eenmaal hebt verwijderd. Voordat u dit doet, zijn hier enkele voorzorgsmaatregelen en tips die u kunt overwegen:
Mocht je een Dropbox Plus-, Family- of Professional-account hebben, annuleer dit dan voordat je je account verwijdert. Zo voorkom je dat er kosten in rekening worden gebracht, zelfs na het verwijderen van je account. Log in om dropbox.comKlik op je profielfoto, selecteer 'Instellingen' > 'Abonnement' > 'Abonnement annuleren'. Hierna wordt je account automatisch teruggezet naar het reguliere Basisabonnement, dat gratis is. Op deze manier worden er geen kosten meer in rekening gebracht.
Als je Dropbox verwijdert, krijg je meestal een korte respijtperiode van ongeveer 30 dagen, waarin je je gegevens indien nodig kunt herstellen. Na die periode zijn je gegevens en account echter niet meer te herstellen. Houd er rekening mee dat deze optie alleen beschikbaar is voor gratis accounts en niet voor zakelijke abonnementen. Zo kun je een back-up van je gegevens maken:
Voordat je je Dropbox verwijdert, is het belangrijk om alle apparaten van je account te ontkoppelen. Dit voorkomt synchronisatiefouten en achtergebleven verbindingen. Ga hiervoor naar [link]. dropbox.com/account/securityScrol naar 'Apparaten' en klik op het prullenbakpictogram naast elk apparaat. Dit zorgt ervoor dat geen enkele computer of telefoon zal proberen een verwijderd account te synchroniseren.
Als je gedeelde mappen bezit, draag het eigenaarschap dan over aan een ander lid of verplaats de bestanden. Als je alleen bijdragen hebt geleverd aan de map van iemand anders, houd er dan rekening mee dat je opmerkingen of bewerkingen zichtbaar kunnen blijven, zelfs nadat je account is verwijderd. Overweeg om de eigenaar van de map te vragen je gegevens te verwijderen of te anonimiseren.
Nu je de vereisten en tips kent die je moet volgen voordat je je Dropbox-account verwijdert, volgt hier een handleiding om aan de slag te gaan. Houd er wel rekening mee dat je dit via de website moet doen. Je kunt je account niet verwijderen via de desktop- of mobiele app. Een uitzondering hierop is mogelijk voor gebruikers van iOS Basic.
U kunt als volgt aan de slag:
Hierna blokkeert Dropbox onmiddellijk de toegang tot uw bestanden. De gegevens blijven gedurende een korte herstelperiode, meestal 30 dagen, op hun servers staan. Daarna worden ze van actieve systemen verwijderd. Back-ups kunnen om juridische redenen langer bewaard blijven, maar u kunt na die periode niets meer terughalen.
Het is ook belangrijk om te weten dat zakelijke gebruikers in een Dropbox Business-team hun eigen account niet kunnen verwijderen. Je moet eerst contact opnemen met je beheerder om uit het team verwijderd te worden.
Nu je je Dropbox-account hebt verwijderd, kun je de app als volgt van je apparaten verwijderen:
[aangepaste-faqs]
Je weet nu hoe je je Dropbox-account het eenvoudigst kunt verwijderen en hoe je de app kunt deïnstalleren. Door de app te verwijderen, worden ongewenste bestanden opgeruimd en komt er ruimte vrij voor nieuwe apps. Als je de app wilt behouden, zorg er dan voor dat je deze nooit gebruikt om gevoelige gegevens te delen via openbare wifi. Als je dat wel doet, overweeg dan om een goede VPN te gebruiken. Je kunt ook andere opties proberen. Alternatieven voor fotoopslag om te zien wat het beste voor u werkt.
© Copyright 2026 Snelste VPN - Alle rechten voorbehouden.
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.