Krijgen
93% korting!
op een exclusieve levenslange deal
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.
Krijgen 93% uit aan FastestVPN en baten Snelste pas Password Manager GRATIS
Profiteer nu van deze deal!ByNancy WillemGeen reacties 8 minuten
Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een Instagram-account. Sommigen gebruiken het om contact te houden met vrienden en familie, velen gebruiken het voor zakelijke doeleinden, terwijl de meesten het gebruiken om op de hoogte te blijven van trends en hypes. Wat de reden ook is, als je wilt weten hoe je een Instagram-account kunt verwijderen, laat deze handleiding je de eenvoudigste manieren zien.

TIP - Instagram is een veilige app, maar je moet voorzichtig zijn bij gebruik via een openbare wifi-verbinding. Mocht je het toch gebruiken, zorg er dan voor dat je je verbinding versleutelt met een betrouwbare provider. VPNDit helpt cyberaanvallen via gratis wifi-netwerken te voorkomen.
Voordat je besluit je Instagram-account definitief te verwijderen, raad ik je ten zeerste aan om eerst deze drie dingen te doen:
Instagram is geweldig, maar eerlijk gezegd kan het soms best overweldigend zijn. Met al die constante meldingen, plotselinge advertenties en eindeloos scrollen is het volkomen begrijpelijk dat je even een pauze wilt.
Als je zeker weet dat je je Instagram-account permanent wilt verwijderen, helpt de onderstaande handleiding je op weg:
Belangrijk: U moet een browser gebruiken voor permanente verwijdering.
Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat je je account niet permanent kunt verwijderen via de mobiele app. Je kunt Instagram alleen deactiveren via de app. Voor permanente verwijdering moet je een webbrowser gebruiken, op je computer of telefoon..
U kunt als volgt aan de slag:
Je kunt dit doen via de browser van je telefoon. Zo doe je dat:
TIP - Mocht je problemen ondervinden, dan kun je deze directe link gebruiken. instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ om je direct naar de verwijderingspagina te leiden. Zorg er echter voor dat je bent ingelogd op je account wanneer je de directe link probeert te gebruiken..
Je weet nu hoe je je Instagram-account permanent kunt verwijderen. Mocht je je Instagram-account slechts tijdelijk willen deactiveren, dan kun je dat als volgt doen:
Laten we beginnen:
Dat is alles. Je account is nu tijdelijk gedeactiveerd en je kunt het op elk moment weer activeren door simpelweg opnieuw in te loggen. Er is geen tijdslimiet voor hoe lang je account gedeactiveerd kan blijven.
Voor het geval je de twee niet helemaal begrijpt, volgt hier een uitleg van wat ze betekenen:
| Kenmerk | Tijdelijke deactivering | Permanente verwijdering |
| profiel zichtbaarheid | Verborgen voor iedereen | Permanent verwijderd |
| Uw data | In de huidige staat, klaar voor heractivering. | Verwijderd na een respijtperiode van 30 dagen. |
| Berichten | Ontvangers kunnen ze nog steeds zien. | Verwijderd vanaf uw kant |
| Herstel | Moment login | Onmogelijk na 30 dagen |
| Reden om te vertrekken | Sociale media opschonen | Volledige exit, privacykwesties |
Nu je je Instagram-account hebt verwijderd, gebeurt er het volgende gedurende de periode:
Je probeert je Instagram-account te verwijderen, maar loopt tegen problemen aan. Hier zijn een paar veelvoorkomende problemen:
Om te beginnen, open je account via je browser, ga naar 'Instellingen en privacy' > 'Accountcentrum' > 'Persoonlijke gegevens' > 'Accountbeheer' > 'Deactiveren of verwijderen'. Selecteer nu je account en klik op 'Account verwijderen'.
Ja, dat kan. Als je twee of meer accounts hebt, kun je zelf kiezen welk account je wilt deactiveren of verwijderen. Ga hiervoor naar 'Instellingen en privacy' > 'Accountcentrum' > 'Persoonlijke gegevens' > 'Accountbeheer' > 'Deactiveren of verwijderen' en selecteer vervolgens de accountnaam in de lijst.
Je kunt een bestaand Instagram-account verwijderen via Instellingen en privacy en vervolgens via het Accountcentrum. Zorg er wel voor dat je bent ingelogd op dat account of dat je het wachtwoord en het e-mailadres/ID van het account nog weet.
Er zijn een paar mogelijke redenen. Ten eerste kan het zijn dat je op de verkeerde optie hebt geklikt, ten tweede dat je account nog in de verificatieprocedure zit, en ten derde dat je probeert het via de app te verwijderen, wat niet mogelijk is.
Nee, dat kan niet. Je kunt je Instagram-account wel verwijderen via de browser op je Android- of iPhone-telefoon. Er is geen optie om het via de app te verwijderen.
Ja, je kunt je Instagram-account tijdelijk verwijderen via het Accountcentrum en later weer inloggen wanneer het jou uitkomt.
Je kunt de koppeling ongedaan maken, niet verwijderen, via Facebook. Ga hiervoor naar "Meta-accountcentrum" > "Accounts" > "Verwijderen" naast de naam van het Instagram-account dat je wilt ontkoppelen.
Je weet nu hoe je een Instagram-account permanent én tijdelijk kunt verwijderen. Mocht je echter nog steeds twijfelen, laten we de situatie eens nader bekijken.
Als je je overweldigd voelt door sociale media en echt even rust nodig hebt, is de beste optie om je account te deactiveren. Het is tijdelijk en je hoeft niet al je gegevens kwijt te raken. Je kunt vrijwel altijd weer inloggen, zolang je het wachtwoord maar weet of je account is gekoppeld aan je e-mailadres of Facebook-account. Mocht je tijdens de deactiveringsperiode echter merken dat je helemaal zonder Instagram kunt, dan kun je je account altijd permanent verwijderen.
Maar zorg er eerst voor dat je je foto's downloadt. Deze actie is niet ongedaan te maken.
© Copyright 2026 Snelste VPN - Alle rechten voorbehouden.
Mis deze aanbieding niet, want deze is gratis inbegrepen bij uw wachtwoordbeheerder.
Deze website maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookies worden opgeslagen in uw browser en voeren functies uit zoals u herkennen wanneer u terugkeert naar onze website en helpen ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt Noodzakelijke Cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we uw voorkeuren voor cookies kunnen opslaan.
Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat u cookies opnieuw moet inschakelen of uitschakelen.