U kunt zien hoe deze pop-up is opgezet in onze stapsgewijze handleiding: https://wppopupmaker.com/guides/auto-opening-announcement-popups/
- FastestVPN
- How To
- Hoe Google Chrome te desynchroniseren
Hoe Google Chrome te desynchroniseren
By Michael S. Davis Geen reacties 7 minuten
Deze gids laat u eenvoudige manieren zien om Google-accounts op meerdere apparaten te desynchroniseren.

Elke gebruiker slaat vaak pagina's of websites op voor later gebruik, maakt er een paar van een bladwijzer of slaat wachtwoorden op op meerdere apparaten met uw Google Chrome-account.
Ook al kan dit van pas komen, het is geen geheim dat Google grote hoeveelheden gegevens verzamelt. Wanneer u de Google-synchronisatiefunctie inschakelt, worden alle gegevens gedeeld en toegankelijk op al uw apparaten waarmee u bent verbonden.
Als je het niet zo graag zo wilt houden, kun je het op bepaalde apparaten altijd desynchroniseren. Deze handleiding laat u zien hoe u Google Chrome-accounts desynchroniseert of de functie uitschakelt.
Inhoudsopgave
- Google Chrome-accounts uitschakelen of desynchroniseren
- Hoe Google-accounts op Windows en Mac-pc te desynchroniseren
- Hoe Google-accounts op Android- en iOS-mobielen te desynchroniseren
- Waarom gebruiken gebruikers de Google Chrome Sync-functie?
- Gebruik een VPN
- Concluderen
Google Chrome-accounts uitschakelen of desynchroniseren
Aangezien u Google Chrome waarschijnlijk op meerdere apparaten gebruikt, behandelen we stapsgewijze zelfstudies over het uitschakelen van de synchronisatiefunctie in Google Chrome op verschillende platforms. We beginnen eerst met:
Hoe Google-accounts op Windows en Mac-pc te desynchroniseren
In deze eerste stap laten we je zien hoe je de synchronisatie van je Google Chrome-accounts op Windows- en Mac-pc's kunt ontkoppelen:
Synchroniseer Google-account op Windows
- Open de Google Chrome-browser en klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
- Klik op "Instellingen."

- Klik nu in het volgende venster op "afslaan' direct naast je Gmail-ID.


- Wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen, klikt u op "afslaan"Of"Wis en ga verder. '
Om de synchronisatie-instellingen van Google op Windows te beheren
Nu, voor het geval er bepaalde dingen zijn die u niet wilt desynchroniseren, klikt u op de "Synchronisatie- en Google-services" onder de "Jij en Google" bladzijde. Klik op "Synchronisatie aanpassen' en selecteer of deselecteer alles dat u wilt behouden met de synchronisatiefunctie op al uw apparaten.
Schakel Google-accountsynchronisatie op Mac uit
- Open de Google Chrome-app op uw Mac-pc.
- Klik op de cirkel in de rechterbovenhoek die meestal de eerste letter van uw naam bevat.
- Klik nu op "Synchronisatie staat aan. '
- Klik op de "afslaan"Knop.
- Om uw beslissing te bevestigen, klikt u op “afslaan" nog een keer.
Om de Google-synchronisatie-instellingen op Mac te beheren
Als u van plan bent om bepaalde bladwijzers, pagina's of wachtwoorden gesynchroniseerd te laten op alle apparaten, klikt u, net als de bovenstaande Windows-zelfstudie, op "Beheer wat je synchroniseert” en selecteer of deselecteer wat je maar wilt.
NOTITIE: Voor het geval u Google Chrome-accounts op Linux wilt desynchroniseren of synchronisatie van Google-accountfunctie in Chrome OS wilt uitschakelen, zijn de stappen grotendeels hetzelfde als de tutorials die hierboven worden weergegeven voor Windows en pc.
Hoe Google-accounts op Android- en iOS-mobielen te desynchroniseren
Voor degenen onder u die een Android- of iOS-smartphone gebruiken en niet van plan zijn om die gegevens te synchroniseren met andere apparaten die zijn aangemeld met uw Google-account, kunt u de synchronisatiefunctie als volgt uitschakelen:
Ontkoppel Google-account op Android-smartphone
- Open de Google Chrome-app op uw Android-smartphone.
- Klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.

- Klik op "settings. '

- Klik nu op "Synchroniseren. '

- Naast "Alles synchroniseren” schuif de blauwe knop. De knopkleur moet grijs zijn om te weten dat u de synchronisatie van uw Google-account op Android met succes hebt ongedaan gemaakt.

Om de Google-synchronisatie-instellingen op Android-mobiel te beheren
Nogmaals, als er bepaalde tabbladen, pagina's of wachtwoorden zijn die u gesynchroniseerd wilt houden op Google om uw telefoon aan andere apparaten te koppelen, kunt u de instellingen dienovereenkomstig beheren. Hier is hoe: zodra u klikt op “Instellingen” Klik op "Synchronisatie- en Google-services"En dan op"Synchronisatie beheren.” deselecteer nu de "Alles synchroniseren” optie en voeg alles toe of deselecteer wat u niet wilt synchroniseren.
Schakel Google Chrome-accountsynchronisatie op iOS-smartphone uit
- Open de Google Chrome-app op uw iOS-smartphone.
- Klik op de drie horizontale stippen linksonder in het scherm.
- Klik op "Instellingen."
- Klik nu op "Synchronisatie en Google-services. '
- Schuif de blauwe schakelaar naast "Synchroniseer uw Chrome-gegevens.” De kleur van de schakelaar moet wit zijn.
- Klik ten slotte op "Gedaan" om uw Google Chrome-account succesvol te desynchroniseren op iOS mobiel.
Om de Google-synchronisatie-instellingen op iOS mobiel te beheren
Als er bepaalde tabbladen en wachtwoorden zijn die u gesynchroniseerd wilt houden op andere apparaten, klikt u gewoon op "Synchronisatie beheren” en selecteer of deselecteer wat je maar wilt.
Waarom gebruiken gebruikers de Google Chrome Sync-functie?
Er zijn momenten waarop de meesten van ons bepaalde tabbladen opslaan voor werk of zelfs voor de lol. Het is erg vervelend als je die pagina's steeds opnieuw moet openen of opzoeken op andere apparaten. Hetzelfde geldt voor het steeds opnieuw opslaan van wachtwoorden voor sociale media. Hoewel de synchronisatiefunctie van Google Chrome veel voordelen biedt, is het niet altijd veilig voor je online privacy en beveiliging.
Dit komt omdat wanneer u de Google-synchronisatieknop gebruikt, u per ongeluk al uw activiteiten, wachtwoorden, zoekgeschiedenis, persoonlijke tabbladen en meer op andere apparaten kunt synchroniseren. Waarom is het een probleem? Nou, er zijn twee redenen.
Soms gebruiken we dezelfde Google-ID op meerdere apparaten, waaronder uw werk-pc's. Als je iets persoonlijks hebt opgeslagen en bent vergeten uit te loggen bij je account, hebben anderen die hetzelfde apparaat gebruiken er toegang toe en meer.
Anders dan dat, koppelt de Google Chrome-synchronisatiefunctie bankgegevens, creditcardgegevens, persoonlijke bladwijzers en nog veel meer en slaat deze op - soms zonder dat u het weet.
Er is nooit een grens getrokken als het gaat om het loggen van uw gegevens door Google. Houd dit in gedachten, wat gebeurt er als iemand uw apparaat steelt? Ze hebben gemakkelijk toegang tot alles.
Natuurlijk heeft het gebruik van Google Chrome zo zijn voordelen, maar als je je zorgen maakt over gegevensverzameling en privacy, zijn er andere veilige browseralternatieven die je kunt gebruiken.
Gebruik een VPN
Aangezien de meeste gebruikers bang zijn dat Google te veel persoonlijke informatie registreert, vooral wanneer u uw accounts synchroniseert, kunt u extra beveiligings- en privacymaatregelen nemen. De meeste mensen gebruiken vaak beveiligingssoftware en een van de beste op dit moment is een VPN-service.
Een afkorting van Virtual Private Network, een VPN is momenteel een van de meest populaire beveiligingssoftware die kan worden gebruikt om uw verbinding heel privé en veilig te maken. FastestVPN Het biedt gebruikers de mogelijkheid hun verbinding te beveiligen met AES 256-bits encryptie. Het beschikt over andere beveiligingsfuncties zoals een kill switch, een advertentieblokker en bescherming tegen DNS- en IP-lekken. Bovendien is er zelfs een FastestVPN Een Chrome-extensie die je daarnaast kunt inschakelen.
Concluderen
U weet nu hoe u Google-accounts op meerdere apparaten kunt desynchroniseren met behulp van de bovenstaande tutorials. De synchronisatiefunctie kan voordelen hebben, waardoor u tijd bespaart bij het opnieuw openen van opgeslagen tabbladen of bladwijzers, maar er zijn wel zorgen. Hoe dan ook, als u van plan bent iets gesynchroniseerd te laten, kunt u dingen naar wens selecteren of deselecteren.
Neem vandaag nog controle over uw privacy! Deblokkeer websites, krijg toegang tot streamingplatforms en omzeil ISP-monitoring.
Krijgen FastestVPNOntvang de deal van je leven voor $ 40!
- 800+ servers voor wereldwijde content
- Snelheden van 10 Gbps voor nul vertraging
- WireGuard sterkere VPN-beveiliging
- Dubbele VPN-serverbeveiliging
- VPN-beveiliging voor maximaal 10 apparaten
- 31 dagen volledig terugbetalingsbeleid
