Hoe u uw gegevens kunt wissen nadat u uw baan hebt opgezegd

Niets duurt eeuwig. Om te groeien in je professionele carrière, moet je misschien de baan opgeven die je vandaag leuk vindt. Het zijn niet alleen de herinneringen die u opbouwt tijdens uw werk, uw werkapparaten stapelen gegevens op die zowel professioneel als persoonlijk kunnen zijn. Zodra je officieel ontslag neemt, wordt je werkplek aan iemand anders toegewezen.

Hoe u uw gegevens kunt wissen nadat u uw baan hebt opgezegd

Om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet in iemands handen komen, volgen hier enkele tips voor het wissen van uw gegevens nadat u uw baan hebt opgezegd.

Uw apparaten bevatten belangrijke informatie

De smartphone die u bij u draagt, bevat meer informatie over u dan welk ander apparaat dan ook. Hier bewaart u onderweg teksten, foto's, video's en bladert u door werkgerelateerde bestanden. Op uw werklaptop voert u dag in dag uit alle zware taken uit. Een Google-account koppelt veel verschillende diensten, zoals YouTube, Gmail, Maps. En u kunt ook op verschillende andere platforms zijn aangemeld. 

Het punt om hier te tekenen is dat er meer gegevens op uw apparaten staan ​​dan u zich realiseert. Uw internetactiviteit of sociale media-accounts kunnen worden blootgesteld aan iemand anders als u bepaalde stappen niet neemt voordat u de laatste werkdag markeert. 

Hoe gegevens van de werkcomputer te wissen

  • Maak een back-up

Het eerste dat u hoeft te doen, is een back-up maken van alles wat van u is. Onthoud dat gegevens met betrekking tot uw werk vertrouwelijk eigendom zijn van het bedrijf. U kunt en mag geen back-up van dergelijke gegevens maken. 

We denken dat het maar een paar optredens zullen zijn. In dat geval zullen cloudopslagplatforms zoals Google Drive of Dropbox het werk doen. 

  • Meld u af bij alle accounts

U gebruikt waarschijnlijk een Google-account om toegang te krijgen tot services zoals Gmail. Het blijft ingelogd in de browser totdat u zich afmeldt. Zoals hierboven kort uitgelegd, krijg je met een Google-account toegang tot veel andere Google-platforms. Maar het is niet alleen van toepassing op Google en andere cloudservices; je hebt je mogelijk aangemeld op platforms zoals Stackexchange, Github, Quora, Linkedin, Twitter en meer. 

Opmerking: Verwijder de browsegeschiedenis niet als uw browsegeschiedenis, opgeslagen wachtwoord en dergelijke zijn opgeslagen in het account van de browser. Als u een van de genoemde gegevens verwijdert, wordt deze van het account zelf verwijderd. Synchroniseer uw browseraccount en log vervolgens uit bij dat account. Hiermee wordt onmiddellijk alles met betrekking tot uw account verwijderd. 

  • Verwijder je logins

Als u een apart browseraccount (of helemaal geen account) gebruikt dat specifiek is voor uw huidige baan, dan is simpelweg synchroniseren en uitloggen van het account niet voldoende. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Safari besparen logins in de browser voor toekomstige toegang. Ga naar de instellingen van uw browser en zoek de optie voor opgeslagen loginS. Verwijder ze vervolgens allemaal. 

Het kan aan uw aandacht ontsnappen, maar directe toegang tot de websites die u elke dag gebruikt, vereist dat u dit doet login op naar een ander apparaat. Dus als je een belangrijk verwijderd login zonder het eerst op te schrijven, moet u het wachtwoord opnieuw instellen. Voordat u er een verwijdert login, zorg ervoor dat u de login informatie die elders is opgeslagen. 

Als u een browseraccount gebruikt om gegevens en browsegeschiedenis te synchroniseren, wordt dit in de cloud opgeslagen. Log daarom gewoon uit bij het account en reset de browser. 

  • Fabrieksinstellingen herstellen

Als u een telefoon gebruikt die door uw bedrijf is verleend, voer dan een fabrieksreset uit voordat u deze overhandigt. Het is niet voldoende om alles handmatig te verwijderen wat erin staat. Een fabrieksreset is bedoeld om gegevens te wissen en gegevensherstel voor de volgende persoon onmogelijk te maken. 

De meeste mensen wissen gewoon gegevens in de galerij-app en beschouwen alles als verdwenen. Maar zoals uitgelegd in het uitgangspunt, is je telefoon meer dan alleen opslag voor foto's en video's. Uw iCloud- of Google-account is een voorbeeld van wat nog steeds actief zal zijn. Een fabrieksreset zorgt ervoor dat alles wat door u aan de telefoon is toegevoegd, permanent van het apparaat wordt gewist. 

  • Stel uw computer opnieuw in

Nadat u een back-up hebt gemaakt van al het belangrijke op de computer, is het tijd om deze opnieuw in te stellen. Ga als volgt te werk om uw Windows-pc of Mac opnieuw in te stellen: 

  • Windows 10

  1. Klik op de Start knop en ga naar Instellingen
  2. Ga naar Update en beveiliging
  3. Klik in het linkermenu op Herstel. Klik nu op Reset deze pc knop. 
  4. kies Verwijder alles. (Dit zorgt ervoor dat alle programma's en persoonlijke bestanden worden verwijderd) 
  • macOS

  1. Lancering iTunes
  2. Ga naar Account > Bevoegdheden > selecteer Machtiging voor deze computer intrekken
  3. Zet je computer uit. 
  4. Als het nu volledig is uitgeschakeld, houdt u de knop ingedrukt Command + R toetsen (Intel-gebaseerde Mac) of houd de uit-knop gedurende een paar seconden (Apple Silicon-gebaseerde Mac), terwijl het opstart. 
  5. Voer de macOS-hulpprogramma's menu. Klik dan op schijfhulpprogramma
  6. Selecteer de hoofdopslag waarop macOS is geïnstalleerd. Klik dan op Wissen
  7. Zorg ervoor dat het formaat is APFS. Bevestig nu het wissen. Wacht tot het proces is voltooid.
  8. Ga terug naar de macOS-hulpprogramma's menu en selecteer MacOS opnieuw installeren. 

Dat is het. Je Mac zou nu schoongeveegd moeten zijn. 

Als u niet over de rechten beschikt om een ​​fabrieksreset uit te voeren, laat dit dan doen door de IT-afdeling. 

Conclusie

Als u op zoek bent naar een optie voor cloudopslag die niet alleen voldoende is voor uw gegevens, maar ook privé, ga dan naar Internxt. Je ontvangt 1 jaar 2TB van Internxt cloudopslagplan gratis bij aankoop elke FastestVPN abonnement. Het is een ongelooflijke waarde voor u die u voldoende opslagruimte geeft om belangrijke gegevens te back-uppen en een tool die uw privacy op internet beschermt.

Neem vandaag nog controle over uw privacy! Deblokkeer websites, krijg toegang tot streamingplatforms en omzeil ISP-monitoring.

Krijgen FastestVPN
Abonneren op de nieuwsbrief
Ontvang de trending posts van de week en de laatste aankondigingen van FastestVPN via onze e-mailnieuwsbrief.
icon

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

Je kan Ook als

Abonneren
Melden van
gast
0 Heb je vragen? Stel ze hier.
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontvang de deal van je leven voor $ 40!

  • 800 + servers
  • 10Gbps-snelheden
  • WireGuard
  • Dubbele VPN
  • 10 apparaataansluitingen
  • 31 dagen restitutie
Krijgen FastestVPN